Rendezvénynaptár


Kiemelt intézményi partnerek

Hirdetések

Logwin 2 Kinstellar

Együttműködő partnereink

  • mgyosz
  • mvsz
  • vosz

Médiapartnerek

  •    piacesprofit

Keresés


Hírlevél feliratkozás

Ghibli

Földügyi együttműködés Kína és Magyarország között

2017-06-16 09:59:00
Újabb lépés a „Keleti nyitás” stratégiájában. Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára földügyi együttműködésről szóló keretmegállapodást írt alá Wang Guanghuaval a Kínai Föld és Erőforrás-kezelésért felelős Minisztérium miniszterhelyettesével Budapesten.

Az aláírást megelőző egyeztetésen az agrártárca államtitkára kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a magyar és kínai intézmények szoros kapcsolatot alakítottak ki. Mindez köszönhető annak, hogy a magyar külpolitika „Keleti nyitás” stratégiája és a kínai „Egy övezet, egy út” politikája összhangban van egymással. Hozzátette, hogy az európai országok közül elsőként Magyarország írta alá az Egyetértési Nyilatkozatot a Selyemút Gazdasági Övezetben, valamint a XXI. századi tengeri Selyemútban való közreműködésről.

A most aláírt megállapodás keretében többek között a földhasználat és területfejlesztés, az ingatlan-nyilvántartás, valamint a földügyi igazgatási feladatokkal összefüggő tapasztalatcserék, képzési programok, konferenciák lebonyolítására nyílik lehetőség.

agroinform.hu