Rendezvénynaptár


Kiemelt intézményi partnerek

Hirdetések

Logwin ChinAssist

Együttműködő partnereink

  • mvsz
  • mgyosz
  • vosz

Médiapartnerek

  •    piacesprofit

Keresés


Hírlevél feliratkozás

Benyovszky

Vám információ

Vámcsökkentéssel csábítaná haza a fogyasztókat a pekingi kormány

2015-05-28 12:45:50

A kiskereskedelmi forgalom élénkítése volt a célja a kínai vezetésnek, amikor úgy döntött: jelentősen csökkenti több fogyasztási cikk importvámját. 

bővebben

Előzetes vámellenőrzés Koperben

2015-01-29 10:21:32

2015. január 1-jétől a Koperi Kikötőben is megnyílik a lehetőség az előzetes vámellenőrzésre.

bővebben

Új vámnyilvántartási rendszer

2014-07-29 12:28:06

A kínai vámhatóság 2014. június 28-tól új vámnyilvántartási rendszert (China Customs Advanced Manifest system, CCAM) vezetett be a tengeri import szállítmányokra vonatkozóan.  Az új előírások értelmében a Shanghai kikötőbe érkező vagy ott átrakodásra kerülő szállítmányok esetében a hajóra rakodást (Kína területén kívül) megelőzően legalább 24 órával előzetes nyilatkozatot kell küldeni az áruról a vámhatóság felé. A szállítmány kizárólag a kínai vámhatóság engedélyével kerülhet fel a hajóra.  Amennyiben nem rakodhatónak (Do Not Load) minősítik az árut, a szállítmányozó nem helyezheti a konténerbe.

bővebben

Az export és a külkereskedelem jogszabályi háttere, törvényi szabályozása Kínában

2013-08-22 10:11:01

A NAV kínai ügyfélkörével kapcsolatos tanulmányok - Vámigazgatási szakterület

bővebben

Gazdasági környezet, adó- és vámügyi szabályozás Magyarországon című könyv kínai nyelven

2013-07-09 12:17:28

A ChinaCham Hungary Titkárságán ingyenesen átvehető „A NAV – Kínai Nyelven” projekt keretében előállított Gazdasági környezet, adó- és vámügyi szabályozás Magyarországon című könyv kínai nyelven.

在匈牙利中国经贸商 会秘书处可以免费领取匈牙利经济环境与税务,海关法规这本书。

 A kínai gazdasági környezet – kínai vállalatok – kínai menedzsment

2013-06-21 13:30:35

E tanulmány célja átfogó képet adni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai számára a kínai gazdaság jelenlegi helyzetéről, a kínai vállalatokról, a jellemző menedzsmentmódszerekről, gyakorlatról, a kínai gazdasági környezetről. A kínai migráns közösséggazdasági tevékenységének, üzleti és adózási szokásainak megértéséhez fontos, hogy a közösséggel kapcsolatba kerülő tisztviselők, hivatalnokok megismerjék a hazánkban élő kínaiak gazdasági, szociális hátterét, vállalati kultúráját, mivel a migráns közösség tagjai jellemzően éppen az otthonról hozott és berögzült szokásaik illetve viselkedésmintáik szerint próbálnak Magyarországon üzletet kötni, céget vezetni és a hatóságokkal kommunikálni.

Tanulmány

Készítette: A Keleti Nyelvek Iskolája Alapítvány